‘Thema stadswandeling Hoorn’

stadswandeling-hoorn-westfriese-bedrijfsuitjes-interessant-thema

Een stadswandeling door Hoorn, op maat gemaakt naar thema. Voor elk wat wils en altijd boeiend!

Naast veel andere activiteiten verzorgt Westfriese Bedrijfsuitjes ook stadswandelingen door Hoorn op maat. Onze ervaren en enthousiaste stadsgids heeft in de loop der jaren al honderden groepen door de fraaie VOC-stad rondgeleid. 

Het is voor hem dan ook geen probleem om voor jouw bedrijf een speciale stadwandeling te verzorgen. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s.

Wandeling haven
De haven is een gezellig gebied dat vroeger bruiste van de handelsactiviteiten. Van hieruit voeren schepen immers ‘op de Oost’. Onze gids kan niet alleen alles vertellen over de VOC-tijd, maar ook de bijzondere panden aan de haven. Daarna neemt hij jullie mee naar het Oostereiland, waar de vroegere gevangenis staat. De huidige inrichting verhult de oorsprong: wat vroeger cel blokken waren, zijn nu hotelkamers. Zeker een kijkje waard!

Wandeling kloosters
Net als veel andere steden kende Hoorn tot aan de reformatie een aantal kloosters. Zo was er bijvoorbeeld het St. Pietershof, een klooster uit begin 1400. Van oorsprong was dit een mannenklooster, dat in de loop der jaren echter ook andere bewoners heeft gehuisvest. Welke? Dat horen jullie tijdens deze wandeling.

Wandeling stadstuinen
Hoorn heeft naast historische gebouwen ook historische stadstuinen. Onze gids kent ze op zijn duimpje! Jullie bezoeken onder andere de St. Pietershof en de tuin van de drie engeltjes. Hoorn kent meer van zulke bijzondere en stille plekken, waar de gids mooie verhalen over kan vertellen. De moeite waard als er collega’s met groene vingers zijn die willen checken of het Hoornse gras net zo groen is als in de eigen tuin.

Prijs: € 9,50 p.p. (excl btw)
Duur: 1,5 uur
Locatie: Hoorn
Aantal: Minimaal 8 personen
Het uitje is inclusief: begeleiding professionele VOC-gids

Wil je meer weten of wil je persoonlijk geholpen bij het uitzoeken van een passend bedrijfsuitje? Bel ons of klik op de knop hieronder en laat ons je helpen met het adviseren, coördineren en regelen van een heerlijk uitje voor jou en jouw gezelschap.

© Westfriese Bedrijfsuitjes. All rights reserved.