Workshop ‘Capoeira’

Zumba-uitje-workshop-hoorn-leuke-dingen-doen-groepsuitje-teambuilding

Ga met je bedrijf de uitdaging aan van deze Braziliaanse sport! Zoals de Brazilianen zeggen: ‘Bem-vindo a Capoeira!’

Officieel is Capoeira een sport, maar wie de spelers ziet bewegen begrijpt dat deze sport eigenlijk een mix is van dans en acrobatiek op muziek en zang.

Twee ‘tegenstanders’ maken op opzwepende muziek sierlijke aanvals-, schijn- en verdedigingsbewegingen in een kring van andere capoeiristas. Capoeira is ronduit intrigerend, en is behalve sport en muziek een manier van leven op zich. Een rechtstreekse afstammeling van de riten die Afrikaanse slaven meebrachten naar Brazilië.

Onze professionele Braziliaanse leraar zal ruim aandacht besteden aan alle onderdelen van Capoeira. Aan het einde van de workshop kunnen jullie in de ‘roda’ (de kring van capoeiristas waarbinnen Capoeira wordt gespeeld) laten zien wat jullie aan vaardigheden aan bewegingen hebben geleerd. De Braziliaanse muziekinstrumenten geven het ritme aan, en de muziek geeft energie en richting aan de spelers die elkaar in de roda uitdagen.
De belangrijkste instrumenten zijn de ‘berimbau’ ( een Afrikaans boogsinstrument met één snaar en een kalebas als klankkast), de ‘atabaque’ ( een grote drum), en de ‘pandeiro’, een tamboerijn. Vanuit de ‘ginga’ de klassieke danspas van de Capoeira, reageren de spelers op elkaars bewegingen. In plaats van aanvallen te blokkeren of af te stoppen, worden deze op een soepele manier ontweken en gecounterd. Zo ontstaat een prachtig vloeiend spel van actie en reactie.

De workshop ‘Capoeira’ van Westfriese Bedrijfsuitjes is een unieke workshop die je collega’s en jou op een totaal andere manier in beweging krijgt. Capoeira biedt de deelnemers de kans elkaar te leren kennen, samen te werken, uit te dagen en vooral veel plezier te hebben met elkaar.

Deze workshop is geschikt voor jong en oud. Ervaring met sport en lenigheid zijn niet vereist!

In de zomermaanden kan de workshop buiten worden gegeven.

Prijs: vanaf € 19,50 (excl. btw)
Duur: 1 of 2 uur
Locatie: West-Friesland, in een zaal of buiten.
Aantal: Minimaal 8 personen
Optie: Prijs: € 19,50 (1 uur) of € 24,50 (2 uur) (excl. btw)

Wil je meer weten of wil je persoonlijk geholpen bij het uitzoeken van een passend bedrijfsuitje? Bel ons of klik op de knop hieronder en laat ons je helpen met het adviseren, coördineren en regelen van een heerlijk uitje voor jou en jouw gezelschap.

© Westfriese Bedrijfsuitjes. All rights reserved.